Maandag 24 september 2018: Historisch café in het Noord-Hollands Archief: Honderd jaar schouwburg Haarlem. Aanvang 20 uur.Op 27 april 2018 speelde Teke in de Grote of St. Bavokerk Haarlem de laatste Aubade voor Koningsdag. Luister naar zijn medley

RTVNH besteedde aandacht aan de laatste aubada van Teke. Bekijk de uitzending

IMG_4226kleiner (285K) Het trio Bijlsma²Hooglugt (uitgesproken als 'BijlsmaKWADRAATHooglugt') bestaat uit zangeressen Lolita Hooglugt en Michaëla Bijlsma en pianist/organist/componist/arrangeur Teke Bijlsma. Het trio bestaat sinds 2005. Het liederen repertoire van het trio Bijlsma²Hooglugt is opvallend breed en loopt van meer en minder bekend klassiek tot populair. De brede belangstelling en repertoirekennis van de leden van het trio maken het mogelijk om voor vrijwel elke gelegenheid passende muziek te selecteren en in te studeren. Net als de uitvoering zelf gebeurt dit met een combinatie van het enthousiasme van de ware liefhebber en professionele toewijding.
De afgelopen jaren was het trio meerdere malen te gast op door de Stichting Literair Haarlem georganiseerde literaire bijeenkomsten rond schrijvers en hun werk, waaronder Paul Witteman, Adriaan van Dis, Arnon Grundberg, Willem Frederik Hermans en Gerard Reve. Ter gelegenheid van de door Paul Haenens alter ego Margreet Dolman gepresenteerde presentatie van het eerste deel van Nop Maas' Reve-biografie, in de Rode Hoed in Amsterdam, vertolkte het trio een door Teke Bijlsma getoonzet gedicht van de overleden schrijver.

Het trio Bijlsma²Hooglugt verleent al jarenlang hun medewerking aan door het Noord-Hollands Archief onder de naam Historisch Café georganiseerde Haarlemse thema-avonden en put hiervoor deels uit de bladmuziekarchieven van Joost Mulder en Teke en Michaëla Bijlsma. Een ander specialisme van het trio zijn de In Memoriam-concerten voor uitvaartondernemingen, waaronder Alice Loeters Uitvaartzorg Velsen en Monuta Westerveld Nieuw Vennep. Maar ook in samenwerking met de geestelijk verzorgers van het Spaarne Gasthuis. In 2013 werkten zij mee aan de televisie uitzending voor Allerzielen voor de KRO/RKK. Jaarlijks organiseert het trio samen met het Oranjecomité Haarlem de traditionele aubade op koningsdag in de Grote of Sint Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem.

Niet alleen in muzikaal opzicht timmert het trio Bijlsma²Hooglugt aan de weg, maar ook wat betreft de aankleding. De op de gelegenheid afgestemde kleding, door Michaëla Bijlsma onder de naam Nieuwe Gracht Producties zelf vervaardigd, biedt het publiek een visuele ervaring die de muziek qua intensiteit evenaart. Het is een deel van de verklaring voor de uitstekende reputatie die het trio zich in Haarlem en omstreken heeft weten te verwerven.
Copyright 2018 Teke Bijlsma.com